design, create and deliver considered, responsive & contextual architecture; buildings, places & communities for all.

The proposals set out to provide a contextually appropriate response to the site; combining a sensitive architectural approach with modern living spaces, a contemporary and high standard of detailing and landscape design that complement the beautiful setting of Shoreham beach.

The concept is derived from an interest in creating a journey through a coastal landscape, and how such a landscape could be manipulated to create a home. The concept also takes influence from the contrast between solidity and mass in the ground-plane and light-weight, airy timber interventions so often found in coastal environments.

A raised ground-plane is inhabited with such spaces that require a secure, solid, shaded environment, whilst simultaneously lifting the site surface to a level which enjoys panoramic views of the coastal setting.

Spaces which require high levels of light and air, and a relationship with the external environment, are arranged as a journey through and over the raised ground-plane, and employ a lightweight construction typology.

The scheme has been awarded planning consent and is currently in the technical design stage.